Pentagramritualet

Det mindre bandlysende pentagramritual stammer fra Det Gyldne Daggry men henter inspiration fra Eliphas Levis store bogværk Dogme et Rituel de la Haute Magie.

Det mindre bandlysende pentagramritual bruges ved mange anledninger og er det mest grundlæggende ritual i den moderne vestlige magiske tradition.

Man begynder den mindre bandlysende pentagram ritual vendt mod øst. Alle gestus udføres med højre hånd som enten holder en dolk eller en stav.

Harpokrates Stilhedens tegn (“Sign of Silence”).

Stilhedens tegn (“Sign of Silence”).

1. Det Kabbalistiske Kors

 1. Berør panden og vibrer ATEH (du er)
 2. Berør brystet og vibrer MALKUTH (riget)
 3. Berør højre skulder og vibrer VE – GEBURAH (og Magten)
 4. Berør venstre skulder og vibrer VE – GEDULAH (og Æren)
 5. Lav tegnet for den genopstandne Osiris og sig LE – OLAHM (i al evighed) AMEN.

Forestil dig at hånden trækker en søjle af gyldent-gult lys ned fra oven over hovedet, ned gennem hovedet og ned til hjertet. Herfra danner lyset en forbindelse til skuldrene.

2. Indskrivning af Pentagrammerne

 1. Vendt mod øst tegner du det første pentagram i luften med udstrakt arm. Start udfra venstre hofte. Træk en linie op på højde med og midt for panden, ned til højre hofte, videre til udfra venstre skulder, over til højre skulder og tilbage til venstre hofte. På den måde har du tegnet et pentagram med én spids op og to spidser ned.

Når dette er gjort trækker du hånden tilbage til brystet samtidigt med at du trækker vejret ind.

Horus - Sign of the Enterer

Den indtrædendes tegn (“Sign of the Enterer”)..

Så strækker du armen ud og “dolker” pentagrammet i midten, i det du antager ”den indtrædendes tegn”, fokuserer energien og vibrerer YHVH (Yod-Heh-Vau-Heh) samtidigt med at du ånder ud. Lav derefter Stilhedens Tegn.

 1. Mens du holder armen strakt, vender du dig mod syd, i det du stadig befinder dig i centrum af en tænkt cirkel.
  Processen gentages, og du vibrerer ADNI (Ah – Doh – Nai). Lav derefter Stilhedens Tegn.
 2. Så mod vest på tilsvarende måde og gentag processen. Her vibreres AHIH (Eh – Heh – Yay). Lav derefter Stilhedens Tegn.

  d. Vend dig til nord, gentag processen og vibrer AGLA (Ag – La). Lav derefter Stilhedens Tegn.

  e. Gå tilbage til øst.

  Jo stærkere pentagrammerne kan visualiseres, jo bedre. Man forestiller sig også at gudenavnene (som er hebraiske) runger ud i kosmos i hver sin retning, lige til universets grænser.

 3. Denne forestilling kan fremmes betydeligt ved at øve et sted med god akustik.

3. Påkaldelsen af Ærkeenglene

a. Armene strækkes ud således at du danner et kors. Sig, eller rettere vibrér:

FORAN MIG, RAPHAEL
BAG MIG, GABRIEL
TIL HØJRE FOR MIG, MIKAEL
TIL VENSTRE FOR MIG, AURIEL
FOR OMKRING MIG FLAMMER PENTAGRAMMET OG I SØJLEN STÅR DEN SEKSTAKKEDE STJERNE.

Visualiseringen er vigtig på dette punkt, og traditionelt bruger man de antropomorfe udgaver af de ærke-angeliske kræfter.

I øst, Raphael, Luftens Ærkeengel. En vældig skikkelse iført en gul kappe. Mod dig kommer en svalende brise, som får kappen til at røre sig, og den “lyner” ligesom purpur i gylden silke. Han holder elementvåbnet for luft, som er enten stav eller dolk (oftest regnes dolken for elementvåbnet for luft).

I vest, holder Vandets Ærkeengel Gabriel, et bæger hævet, som der strømmer vand fra. Farverne er blå, ispædet orange, på tilsvarende måde som ovenfor.

Mikael, Ildens Ærkeengel, står i syd. Han er iført en rød kappe med kontemplærfarven grøn, på tilsvarende måde som ovenfor. Han udstråler stærk varme, og holder sit elementvåben som er enten stav eller dolk. (Oftest staven).

I nord står Auriel (Uriel), Jord-elementets Ærkeengel. Han er klædt i jord-elementets farver, som er oliven, rødbrunt, citrongult og sort. Han står på elementets symbol – pentaklet – eller holder det i hænderne.

4. Det Kabbalistiske Kors

Dette fuldfører det mindre bandlysende pentagram ritual, og udføres som under pkt. 1.

Eksklusivt medlemsskab

Vær med i inderkredsen

Vi respekterer dit privatliv, du skal acceptere den mail vi sender til dig inden du er aktivt gratis medlem. Privatlivspolitik