Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sabiske symboler og babylonsk astro-magi v. Jens Kristian Andersen

februar 15 @ 19:30 - 21:00

DK100

De sabiske symboler blev skabt i 1925 af den anerkendte amerikanske astrolog, phd filosof, okkultist og kabbalist Marc Edmund Jones (1888-1980) i samarbejde med den ekstraordinært clairevoyante og mediumistiske kvinde, Elsie Wheeler (1887-1938). Processen omkring tilblivelsen af symbolerne vil blive beskrevet og søgt afmystificeret under foredraget.

De 360 ’rå’ symboler – en billedlig beskrivelse på 2-10 ord af zodiakens 360 grader – blev derefter studeret gennem næsten 30 år af ’Den Sabiske Forsamling’ og med hjælp fra andre astrologer og okkultister, som forsynede de oprindelige symboler med 50-60 ord med fortolkning og analyse + et nøgleord, samt positive og negative potentialer og med en simpel anvisning til tolkning, som skulle være forståelig for alle.

Marc Edmund Jones’ ’The Sabian Symbols In Astrology’ blev trykt første gang i 1953, og bogen blev bl.a. mulig med 2 års støtte fra fonden for studier af bevidsthed.

Symbolerne blev senere bearbejdet og tolket af Dane Rudhyar (som havde studeret 10 år hos Marc E. Jones) og udgivet i 1973 med titlen ’An Astrological Mandala: the cycle of tranformations and its 360 symbolic phases – A reinterpretation of the Sabian Symbols, presenting them as a contemporary American I Ching’. Symbolerne vandt hermed større offentlig udbredelse.

Jones og Rudhyar var begge opsatte på at modernisere og opdatere astrologien; bl.a. at nuancere populær-astrologiens stereotype arketypiske beskrivelser, komme fatalistisk astrologisk skæbnetro til livs og skabe en art kartografi af den kollektive (ubevidste) psyke til brug som et universelt sprog for menneskelig erfaring.

Dane Rudhyar (1895-1985) begyndte at spille klaver som 7 årig, blev bachelor i filosofi fra Sorbonne som 16 årig og komponist-studerende på konservatoriet i Paris som 17 årig. Som 22 årig immigrerede han til USA og forfulgte et forfatterskab med en passion for astrologien i en holistisk integrerende form, i nær forbindelse med dybdepsykologi. Med individet, aktualisering af fødselspotentialet og det trans-personelle i fokus. Inspireret af bl.a. Nietzsche, Jung’s synkronisitetsbegreb ml menneske og univers, teosofi, okkultisme og ’Holism & Evolution’ af Ian Smuts.

’Astrology of Personality’ (1936) blev beskrevet som ’det største skridt fremad for astrologien siden Ptolemæus’, og Dane Rudhyar står som den mest betydningsfulde og indflydelsesrige astrolog i det 20.årh. (nogen ser ham endda som én af det 20.årh’s vigtigste tænkere). I 1969 grundlagde Rudhyar ICHA, International Community of Humanistic Astrology.

(Der vil blive givet en kort introduktion til Rudhyar’s mest betydningsfulde astro-filosofiske idéer og formulering af hans magi-begreb fra bl.a. essayet ’Art As A Release Of Power’ (1928-29), hvis der er tid.)

De sabiske symboler er en slags genoplivning og modernisering af den babylonske astro-magiske varselstradition, hvor Zodiakens 12 tegn blev opdelt i hver 30 grader. Zodiak betyder ‘the circle of life’ eller ‘circle of living beings’, og vi skal også en tur omkring ’the sabian brotherhood’ og astrologiens oprindelse i det gamle Mesopotamien.

Dokumenter og lertavler bekræfter eksistensen af et astrolog- og astronom-’intelligensservice agentur’ som spionerede på stjernerne og viderebragte observationer til herskerne i paladset. Fra 7.årh f.kr. er 68-70 lertavler bevaret – ’Enuma Anu Enlil’ – en lang liste af 6500-7000 varsler.

Planeterne blev opfattet som guder, der influerede begivenheder på jorden, og ny forskning med studier af en lertavle vidner om højst avancerede matematiske beregninger og kaster nyt lys over f.eks. Pythagoras og græsk chauvinisme.

Sabierne boede i Harran, som bestod fra ca 3000 f.kr-1300 e.kr. En by ved bredderne af Eufrat-floden i oldtidens Mesopotamien (det nuværende Irak), hvor astrologien siges at være opstået.

I det tidlige Babylon var måne-kulten den nationale religion, og kaldæerne var månetilbedere. I takt med at religionen forsvandt, fastholdt og videreudviklede Sabierne den traditionelle kaldæiske astrologi. De var alkymister og hermetister og byggede templer til planeterne og havde et sofistikeret system af alkymi, som forbandt de 7 (på den tid kendte) planeter med metaller, farver og numre. De arbejdede med talismen, orakler og magi.

De sabiske symboler kan frigøre kilder og resurser fra det ubevidste, åbne for intuitive erkendelser og kan bruges som divinationsredskab som Tarotten – med eller uden forudkendskab til astrologi; som en billedlig og symbolsk udlægning af naturens og de kosmiske okkulte kræfter i vores solsystem.

Der vil i foredraget gives anvisninger til hvordan symbolerne kan bruges på forskellig vis. Og gives eksempler på foredragsholderens egne erfaringer med symbolerne i forhold til drømme, dagdrømme, relationer og dagsbevidste begivenheder. Samt forslag til hvordan de kommer til udtryk biografisk gennem alment kendte kulturpersonligheder og kollektive socio-kulturelle strømninger i verden.

Foredraget foreslår, som det er gjort så mange gange før, at vi – om vi lægger mærke til det eller ej – hele tiden deltager i et fascinerende skabende kosmos af knapt forståelig og definerbar kraft; intensitet, skønhed og kompleksitet (find selv på flere tillægsord efter behag).

Oplægget er ment som inspiration for alle nysgerrige og især til dem der har lyst til at eksperimentere med deres oplevelser sat i forhold til symbolerne og evt bruge dem kreativt skabende.

Jens Kristian Andersen har arbejdet med astrologien i over 15 år sideløbende med sit virke som musiker, komponist og sangskriver. Og har gennem de seneste par år bl.a. forsket i de sabiske symboler – www.jkamusic.com

=== ENTRE 100 KR.===

Skriv til salling418@gmail.com hvis du ønsker at deltage. Når betalingen er registreret (der kan betales med MobilePay på 533 77 418 og via bankoverførsel) bliver du skrevet på deltagerlisten. Der er kun 20 pladser, så bestil i god tid.

Send et \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Detaljer

Dato:
februar 15
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Pris:
DK100

Sted

Nekropolis
Søndre Fasanvej 80H
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
53377418
Hjemmeside:
www.nekropolis.dk