Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rumalderens mytologi – Brion Gysin og William Burroughs’ magiske univers, v/Phd Kasper Opstrup

januar 19 @ 19:00 - 21:00

dk100

Denne aften vil introducere og kontekstualisere William Burroughs og Brion Gysins magisk-aktivistiske univers. Med afsæt i deres specifikke praksis og metoder – cut-up, playback, multimedie- og kaosmagi, drømmemaskiner, automatisme, villet mutation og et nyt slags ‘universitet’ som skulle lære folk at blive høje som zenmesteren hvis pil rammer sit mål i mørket – vil vi se på deres kortlægning af de indre landskaber og deres ønske om en indre frisættelse fra den måde, vi har lært at være og føle på.

Centralt i deres vision stod en ny myte for rumalderen – deres umiddelbare fremtid – hvor man som ét muterbart virus skulle bekæmpe kontrol ved at vende dens egne midler imod den. Denne myte strækker sig tilbage til, da aber blev til mennesker og deres sprogs grænser blev deres verdens grænser og frem til det post-humanes dødelige stilhed. Fra et udgangspunkt i marokkansk folkemagi og den vestlige esoteriske tradition samt glemte diskurser fra Alfred Korzybski til Dion Fortune udfoldede de den relativt konsistent på tværs af medier fra lys, lyd, maleri og skrift til film, multimedieshow, happenings og romaner.

Dette magiske univers fik senere afgørende indflydelse på 1980ernes kaosmagiske og okkulturelle scener med blandt andre the Illuminates of Thanateros og thee Temple of Psychick Youth, der ønskede at ‘storme fornuftens borg’ ved at skaffe sig adgang til ‘den anden side’ og gøre nogle af disse metoder tilgængelige i popkulturen, hvor de i dag lever et kulturelt efterliv samtidig med at visionen stadig er bærer af et uforløst løfte om at igangsætte en usynlig opstand, hvor man ændrer folks adfærd, den måde vi lever sammen på, ved at ændre deres bevidsthed i en syntese af social og spirituel revolution.

Kasper Opstrup er forsker og forfatter med speciale i hybrider af kunst/litteratur, okkultisme og politik som modkultur og undergrundsfænomen.

ENTRE: 100,- kr.

Pladser købes ved henvendelse til email: salling418 @ gmail.com

Betalingen foregår på MobilePay 533 77 418, eller efter aftale om bankoverførsel. Når betalingen er gennemført sender vi en elektronisk billet, og dit navn bliver noteret på deltagerlisten. Vær sød at sende en email for at høre om der er ledige pladser, FØR du indbetaler på MobilePay.

OBS: Der er KUN 20 pladser. Så køb din billet i god tid.gysin

Send et \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Detaljer

Dato:
januar 19
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
dk100

Sted

Nekropolis
Søndre Fasanvej 80H
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
53377418
Hjemmeside:
www.nekropolis.dk