Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lucide drømme og drømmepraksis i esoterisk og religiøs kontekst v/Sune Weber Pedersen

juli 28, 2017 @ 19:30 - 22:00

DK100

Dette foredrag vil belyse nogle af de betydninger drømme og drømmepraksis har (haft) indenfor en række kulturer og religioner. Endvidere vil der blive berørt forskellige teknikker, der har til formål at føre til lucide drømme (drømme hvori man er bevidst om man drømmer) – navnligt ud fra en pragmatisk esoterisk/magisk vinkel. Et overordnet tema er drømme betragtet som en nøgle til at åbne op for ikkemundane natlige erfaringer og numinøse oplevelser, med basis i tværkulturelle historiske perspektiver.

Diverse ældre former for drømmepraksis i relation til magico-religiøse overbevisninger vil blive introduceret, især med fokus på antikken. Bl.a. drømmeinkubation ritualer, myter, grimoire magi og drømmetempler vil blive taget fat på. Øvrige emner der vil blive introduceret er bl.a. drømmeyoga indenfor tibetansk buddhisme og drømmepraksis indenfor sufisme (og islam).

Inspireret af både ældre og nyere former for drømmepraksis vil Sune desuden præsentere en række virkningsfulde teknikker anvendt både før, under og efter søvn, der har til sigte at skabe lucide og – i bedste fald – ikke-mundane drømme. Under foredraget vil der være personlige skildringer af Sunes lucide drømme og drømmepraksis, der bygger på eksperimentel pragmatisme.

Til sammenligning med Sunes tidligere foredrag om lucide drømme i Nekropolis vil dette også bero på personlige eksperimenterende teknikker, hvoraf visse vil blive genintroduceret og nye præsenteret, men belysning af (lucid) drømmepraksis vil i højere grad have fokus på historiske rødder og invitation af det numinøse.

Sune har oplevet lucide drømme siden barndommen, beskæftiget sig med dem intensivt over de sidste mange år og skrevet speciale om emnet. Han er en rutineret praktiserende magiker med tilhørsforhold til den vestlige indvielsestradition. Foruden tidligere foredrag om lucide drømme i Nekropolis har han medvirket i et radioprogram og øvrige indslag om emnet.

ENTRE: 100,- kr.

Billetter købes ved henvendelse til email: salling418 @ gmail.com eller ved at skrive en privat besked her på Facebook. Betalingen foregår på MobilePay 533 77 418, eller efter aftale om bankoverførsel. Når betalingen er gennemført sender vi en elektronisk billet, og dit navn bliver noteret på aftenens deltagerliste.

OBS: Der er KUN 20 pladser. Så køb din billet i god tid.

Send et \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Detaljer

Dato:
juli 28, 2017
Tidspunkt:
19:30 - 22:00
Pris:
DK100

Sted

Nekropolis
Søndre Fasanvej 80H
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
53377418
Hjemmeside:
www.nekropolis.dk