Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jødisk mystik: Fra dæmoner til popstjerner, del 2 af 2/v. Mag. Art. Sara Møldrup Thejls

februar 23 @ 19:00 - 21:00

DK100

Jødisk mystik: Fra dæmoner til popstjerner, del 2 af 2

Foredrag ved Mag. Art. Sara Møldrup Thejls

Den jødiske mystik, kabbalah, opstod i middelalderens Sydeuropa, som en blanding af filosofisk spekulation og religiøs kreativitet. Resultatet var en særlig jødisk form for mystik, der indeholdt radikale fortolkninger af Bibelen og beskrev kosmiske kampe, kæmpet af dæmoniske hære og himmelske fyrster. Men også abstrakte spekulationer over Guds natur og hans forhold til den fysiske verden og mennesket. Kabbalah blev hurtigt kendt udover jødedommens egne grænser og var blandt andet inspiration for renæssancens kristne mystikere. I moderne tid har kabbalah fået en særlig status, hvor stjerner som Madonna og David Beckham er blevet kabbalister og hvor både jødiske og ikke-jødiske kabbalistiske grupper spreder sig over hele verden.

Dette er del to af ud af to foredrag. (Første foredrag er den 9. februar 2017). Vi anbefaler deltagerne at købe billetter til begge foredrag for at få mest muligt ud af det.

Første foredrag vil give en indføring i de grundlæggende retninger indenfor den traditionelle jødiske kabbalah, og de antikke tanker kabbalah udspringer af samt udviklingen frem til den kristne kabbalah i renæssancen.

Andet foredrag vil fokusere på de kristne, esoteriske og mere New Age prægede fortolkninger af den traditionelle kabbalah.

Sara Møldrup Thejls er Mag. Art. i religionsvidenskab og har specialiseret sig i Kabbalah og okkultisme.

ENTRE: 100,- kr.

Pladser købes ved henvendelse til email: salling418 @ gmail.com

Betalingen foregår på MobilePay 533 77 418, eller efter aftale om bankoverførsel. Når betalingen er gennemført sender vi en elektronisk billet, og dit navn bliver noteret på deltagerlisten. Vær sød at sende en email for at høre om der er ledige pladser, FØR du indbetaler på MobilePay.

OBS: Der er KUN 20 pladser. Så køb din billet i god tid.

Send et \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Detaljer

Dato:
februar 23
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
DK100

Sted

Nekropolis
Søndre Fasanvej 80H
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
53377418
Hjemmeside:
www.nekropolis.dk