Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det Okkultes Genkomst I Samtidskunsten, v/Ph.d. Kasper Opstrup

marts 18 @ 19:00 - 21:00

DK100

=== ALT UDSOLGT ===

Udstillinger som ‘The Language of the Birds’ i New York i begyndelsen af 2016 samt forskellige turnerende udstillinger af genopdagede spirituelle kunstnere som Hilma af Klint og Georgiana Houghton peger på, at det okkulte atter er blevet synligt som interessegenstand og inspirationskilde for samtidskunsten.

I løbet af denne aften vil vi se på nogle af de forskellige kunst-outsidere der har brugt det hermetiske og esoteriske tradition som afsæt. Vi vil både komme til at diskutere hvilke betydninger der repræsenteres af det hermetiske billedsprog, samt hvilke symboler og myter, der trækkes på.

Derfor vil oplægget præsentere en række kunstnere og værker – primært Suzanne Treister, Paul Laffoley, Genesis P-Orridge samt eksempler fra Tony Ourslers samling af ”det utænkelige” – og i samspil med disse introducere til nogle af nøglebegreberne og -ideerne fra den vestlige esoteriske tradition, især relateret til alkymi, tarot, kabbala og magi.

Afslutningsvist vil der være en diskussion af hvordan det okkultes genkomst i samtiden adskiller sig fra tidligere opblomstringer af interesse for det okkulte igennem det 20. århundrede, hvad det eventuelt kan tilbyde vores samtid og fremtid, samt hvordan genkomsten kan placeres i en større forståelsesramme, der ser det i forlængelse af en række mystisk-utopiske modstrømninger, der har bevæget sig i skyggerne af den vestlige kultur siden Hermes Trismegistus forlod Alexandria.

Kasper Opstrup er forsker og forfatter med speciale i hybrider af kunst/litteratur, okkultisme og politik som modkultur og undergrundsfænomen.

Send et \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Detaljer

Dato:
marts 18
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
DK100

Sted

Nekropolis
Søndre Fasanvej 80H
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
53377418
Hjemmeside:
www.nekropolis.dk